Algılayabildiğimiz kadarıylada olsa yer yüzünde her şey kendine özgü farklılıkta yaşamını sürdürür. Rengi, yaşama biçimi, mutlu olduğu olaylar ve doğru-yanlış kavramları her canlıya özgü farklılıklar gösterir. İnsanlarda bu canlılardan biri olarak işte böyledir ve her birey kendine özgü değerlendirilmelidir. Her bireyin kendine özgü ve özel hayat hikayesi, öncelikleri, hedefleri, kariyer planları ve doğruları ile yanlışları vardır.

Hayatta karşılaşılan zorluklarda bireyden bireye farklılık gösterir. Yaşam Koçu tamda bu zorlukları aşmanız için sizinle birlikte çalışan kişidir.

Herkes için doğru ve mutlu olacağı eylemler farklıdır. Bu yüzden bireyden bireye değişkenlik gösterir. Burada Yaşam Koçu olarak size kendi doğrularım ya da mutlu olduğum olaylara yönlendirme değil, sizinle birlikte sizi keşfetme yoluna çıkıp, sizin daha mutlu ve kaliteli bir yaşam sunmanıza evrilen bir süreç işletiliriz.

Bir yaşam kocu motive eden, abartan, yönlendirici ya da akıl hocası değildir. Yaşam Koçu, hammaddeyi danışanından alan ve bu hammaddeyle verimli üretimi sağlama metodunu işleten kişidir.

Yaşam Koçu iyi bir dinleyicidir. Danışanın anlattıkları doğrultusunda analiz yapabilen, gözlem yeteneği güçlü ve sezgilerini doğru kullanabilendir. Danışanını yargılamadan ve eleştirmeden, olduğu gibi, tam ve bütün olarak kabul edebilen kişidir. Birlikte çalıştıkları süre boyunca danışanına tarafsız ve destekleyici yaklaşabilen bir yol arkadaşıdır.

Yaşam Koçu ile ilerlemek, karşılaştığımız sorunlara yeni ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla yaklaşabilmektir. Onların amacı ulaşmak istediğin noktaya giderken seni geriletecek düşünce, duygu ve alışkanlıklarını iyileştirmektir. İçinde bulunduğun durumla hedeflediğin hayat arasındaki köprüyü kurar. Böylece varmak istediğin noktaya güvenli ve kontrollü adımlarla ilerleyebilirsin.

Yaşam Koçunun Faydaları

Profesyonel hayat (iş hayatı) ile hayatı dengede tutmak

Hayatta ki korku ve endişelerinizden kurtulmak,

Finansal güvenliğinizi sağlama

Yaratıcılığını geliştirme ve farklı bakış açılarına sahip olma

Gelişmiş iletişim becelerine sahip olma ile doğru anlama ve anlaşılabilir hale gelme

Tatmin duygusunu geliştirme

Arkadaş, aile, sevgili ile sağlıklı iletişim kurabilme

Ne Zaman Yaşam Koçuna Başvurmalıyım?

Hayatımızda karşılaştığımız ve bazen son olduğunu bile düşündüğüm farklı duygulara girebiliriz. Bunlarla baş etmek için destek almak önemlidir. Maddeler halinde sıralamak gerekirse;

Kariyer planlamaları yapanlar

Bir sınav ya da önemli bir projeye hazırlananlar

Hayatına yenilik katmak isteyenler

Dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyenler

Hayatları kısır döngüye girmiş ve tatmin seviyeleri düşmüş kimseler

İş, arkadaşlık, evlilik gibi kritik konularda kararsızlık yaşayan bireyler

Yaratıcılık duygusunun engellenmesi

Yüksek oranda stres ve kaygı problemi

Alışkanlıkların (özellikle alkol, sigara ve madde) bırakılamaması

Öfke kontrolü sağlamakta zorlanan kimseler yaşam koçuna başvurmalılar.

Yaşam Koçunun Alanları

Kariyer, iletişim, aile ve ebeveyn, sağlık, refah, ilişki, NLP, performans koçluğu alanlarında genel ya da bu alanların bazılarında daha da uzmanlaşarak segmente destek verebilirler. Stres yönetimi, zamna yönetimi, kendine güven ve özsaygı gibi alanlarda birlikte çalışırız.

Şunu asla unutmayın bu bir yolculuktur. Hemen sonuç almayı beklemek sadece kendimizi kandırmak olur. Ve insan en hızlı ve etkili bir şekilde kendini kandırabilir. Kişi kendi kendini ikna edebilir. Aynı zamanda ruhsal ve zihinsel sağlık sorunları Yaşam Koçluğu alanına girmez.

Şimdi, Yaşam Koçunuzdan randevu almak ya da uygun seans zamanlarını görmek için Görüşme-Randevu Talebi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kobilerden daha büyük markalara kadar e-ticareti herkes için daha iyi hale getirmek için güçlü ve kullanıcı dostu arayüzleriyle Shopify, altyapısı sunan dünyada önde gelen firmalar arasındadır.

100’den fazla başvurunun olduğu eğitici eğitiminde mülakatları geçen 26 kişiyle tamamlandı.